LightCityLife

Vezetési Ötletek Nőknek, mert enélkül látszólag nem megy

2016. szeptember 16. - Szarvas Norbert

 

female-driver.jpg

Sztori

Én budapesten minden nap végigmegyek az Egér úton délelőtt és este is. Most telt be a pohár, mert egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi alkalmatlan sofőr közlekedik az utakon. Mai tipikus történetem:

Olajbogyó utcáról (Kelenföldről innen tudsz csatlakozni) próbálok az Egér utcára csatlakozni, amit az ilyenkor tipic piros lámpa gátol meg. Két sávos az út, jobb oldalon legelől egy csuklós Volánbusz, mögötte egy dömper, mögötte pedig egy teherautó. Belső sávban két átlagos kocsi. Na szerinted hova soroltam be?

Hát majdnem letéptem a kormányt, amikor kiderült, hogy rossz helyre soroltam. Ugyanis a csuklós Volánbusz, a dömper és még a teherautó is LEELŐZTE a mi sorunk első autóját, mire egyáltalán megindultunk. Azért erre mennyi az esély?Aztán ugyanezt mégegyszer eljátszottuk 10 másodperc múlva, amikor már az Egér úton futottunk bele a pirosba. Na sebaj...

Ezen az úton 70-el lehet menni, amit látszólag csak a dömper volt hajlandó betartani (csuklós Volánbusz lekanyarodott) a külső sávban. A belsőben pötyögtünk (menetrend szerint) 40-50 között, de még ennél a sebességnél is sikerült a cicának, meg az előtte levő cicának (előzésnél jól megnéztem kik vezetnek) befékezni, holott előttük tényleg csak a szent lélek (se) kolbászolt. Na mindegy, beveszem a leszarom tablettát.

Elkészült a lakás-takarék e-book, amiből megtudod pár száz forintért, hogy mi alapján válassz, mikor érdemes hitel mellé kötni és hogyan tudsz negatív kamatot elérni. Mindez magyarul és érthetően! Klikk

Szóval 70 helyett 40-50-es sebességgel rohamoztam az utat, hogy végre a családommal lehessek egy melós nap után és a random fékezgetéseket is jól hárítottam mivel én az a "meghagyom a távolságot" fajta driver vagyok. Az Egér út jellegzetessége, hogy a budaörsi vége fele egy lámpa utáni emelkedőhöz érkezünk, ahol a jobb oldali sáv az autópályára vezet, a bal oldali pedig egyenes a várost rohamozza a Budaörsi úton. Aki az autópályára akar lemenni annak normális esetben a jobb oldali sáv a kötelező, míg a bal oldalin azok szoktak elhúzni (itt még mindig 70 a sebesség), akiknek elegük van, hogy egyesek (jellemzően ráérős cicák)40-50 között pötyögnek az emelkedőn. 

Na itt is belefutottam egy BMW-s cicába, aki nagyon viccesnek érezte, hogy a bal oldali sávban pötyög 40-50 között, majd a záróvonal előtt az emelkedő tetején pofátlanul és hirtelen betolakszik a másik sávba. És akkor itt tényleg elegem lett, mivel majdnem minden nap ugyanez a sztori, hogy jellemzően egyesek képtelenek a saját seggükből kihúzni a fejüket és picit odafigyelni közlekedő társaikra!

Vezetési Ötletek

images.jpeg

Ez a tábla nem egy céltábla és nem ajánlott sebesség. Nem az út dekorációjának a része, hanem az út vonatkozó szabályzatának egyik nagyon fontos pontja. Ha ezt látod, akkor próbáld meg betartani és tényleg csak nagyon indokolt esetben menjél lassabban, mint 70 (vagy 69, vagy 66, max. 65), főleg a belső sávban! Az nem számít indokolt esetnek, hogy nem vagy biztos a vezetési tudásodban és soknak érzed a 70-et! Mert ebben az esetben hogyan merészelsz egyáltalán autóba ülni és forgalomba menni? Mindenkit veszélyeztetsz!

democracy.jpg

Amikor legalább két sávon van lehetőségünk közlekedni, akkor jegyezd meg: 

A belső sávban nincsen demokrácia! Ott kő kemény diktatúra van!!!!

Ez tudod mit jelent a viccet félretéve? A belső sáv jellemzően a gyorsabb sáv még akkor is, amikor kialakult a párhuzamos közlekedés és megszűnik a jobbra tartási kötelezettséged. Itt ne akarj 70-es táblánál 50-el pötyögni, mert neked az esik jól. Képzeld el, hogy a jobb oldali külső sáv is nagyon jól működik és ott sokkal szimpatikusabb lenne a sebességed. Ráadásul balesetveszélyes amit művelsz, ugyanis a belső sávban te pötyögsz 50-nel, közben mögötted megérkezik a 70-es autó és ha nem figyel rád, akkor ütközni fogtok (pláne, ha még be is fékezel, mint ma előttem az 3 km-es szakaszon úgy 7 alkalommal...), mivel ő jogosan feltételezi, hogy 70-es táblánál 70-el mész a belső sávban. 

A legtöbb autópályás belső sávos baleset is ebből adódik, hogy érkezik az autó 130-al (130-as táblánál) és előtte hirtelen a középső sávból Mucika úgy érzi, hogy neki azonnal be kell sorolnia a belső sávban 80-as sebességgel. Persze, hogy ütköztök bmeg...

smink.jpg

Ha 70-es a tábla, akkor:

  • felejtsd el a sminkelős 40-et
  • a púderező 50-et
  • a nézelődő 55-öt

Egyszerűen figyelj oda másokra és fogadd el, hogy nem viccből annyi a sebességhatár, mint amennyi és mások is haza szeretnének jutni attól függetlenül, hogy te éppen nem sietsz sehova.

20080523dugomargi3.jpg

Jegyezd meg végre! Ne váltogasd feleslegesen a sávokat. Ha senki nem váltogatna össze-vissza (nézd meg a videót a cikk végén, nagyon jól elmagyarázza a dugó kialakulásának az okát...), hanem maradna a saját sávjában és törekedne az egyenletes és szabályos sebesség betartására, akkor sokkal hamarabb érnénk célt. Ehhez képest a legrosszabb, amikor pötyögsz mama 50-el a belső sávban 70-es táblánál és ezzel a mögötted levőt arra kényszeríted, hogy sávokat váltogasson miattad. A legszebb, hogy Mucika még ilyenkor sem veszi észre magát, amikor már a 4. autó kerüli ki a jobb oldali sáv érintésével (ilyet nem is szabadna bytheway...). Akkor se húzodna le a külső sávba...

635917038311632174-371695616_best_time_good_305184206_std.jpg

Ha már arra vetemedsz, hogy a sztoriban említett emelkedőn a belső sávban maradsz, hogy majd a legvégén sorolj ki az autópálya felé, akkor nyomd a gázt bssza meg! Akkor ne pötyögjél 50-el a 70-es táblán, mert lehet, hogy te pont odaérsz, de mögötted mindenki megszívja és senki nem fog tudni a forgalom akadályozása nélkül kisorolni a sávba. Ha 50-el akarsz pötyögni, akkor már alapból helyezkedj kifele és tartsd a sávot. Bár még ekkor sem indokolt az 50, mert az ilyenek miatt lassul le a forgalom és kényszerülnek sokan előzgetni, tolakodni.... A lényeg, hogy értsd már meg:

NEM csak te vagy a pályán!!!!

:

Nagyon összegezve

Tudom ez ilyen nagyon nem politikailag korrekt cikkre sikerült és majd a sok feminim műpicsa majd jól betámad, de nem érdekel. Tessék beülni mellém és majd mutogatok, hogy ezen közlekedési helyzetek 70%+ részében nők ülnek a volán mögött. Persze vannak férfiak is, de ők egyszerűen faszok, mint ahogyan vannak baromi jól vezető nők is. Ilyen ez a játék. Nekem most ebből lett picit elegem, hogy nem lehet normálisan közlekedni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lightcitylife.blog.hu/api/trackback/id/tr3511713179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása