LightCityLife

Hogyan válasszunk párt 2016-ban?

2016. május 28. - Szarvas Norbert

kiegyensulyozott_parkapcsolat_randi_a_szabadban.jpgSzerintem mindenkit ez foglalkoztat, aki még nem találta meg az igazit. A világ a minket körbefonó éteri hálónak köszönhetően egyre tágasabb, így egyre több a potenciális jelölt is. Mégis úgy tűnik, mintha sokkal döcögősebben menne ez a párválasztósdi.

A bőség zavarában szenvedünk? Vagy már annyira baromi tudatosak lettünk, hogy csak a tökéletes partner legtökéletesebb verziójával elégszünk meg? S ha már tudom, mit akarok, hogyan találjam meg hozzá az alanyt?

Álljak neki a klasszikus módszereknek, vagy használjam a modern kor vívmányait?
Egyszerűen csak töltsek le egy applikációt és válogassak a jelöltek közt úgy, mintha egy webshopban nézelődnék? Na, lássuk, milyen lehetőségeink vannak...

Érdekességek az internetes társkeresőkről

  1. Az emberek 81%-a hazudik a profiljában
  2. Azok, akik a szerelem szót használják a profiljukban, hamarabb találnak társat
  3. A férfiak 50%-a jóval kevesebb időt tölt a profilok böngészésével, mint a hölgyek
  4. A társadalmi osztály és a bőrszín a két legfontosabb szempont
  5. Semmit nem érnek a "párosító" alkalmazások, az algoritmusok továbbra sem helyettesítik az ösztöneinket
  6. A társkeresők 1/3-a sohasem megy el a randikra
  7. Azok a nők, akik le merik inni, hogy szívesen szórakoznak, vagy akár néha isznak is, több figyelmet kapnak
  8. A hölgyek 30%-a, míg a férfiak 16%-a kéri ki barátaik tanácsát
  9. Azok a párok, akik társkereső oldalakon jöttek össze, nagyobb eséllyel szakítanak
  10. Az online társkereső oldalak sokat spórolnak az embereknek. 

 

Ha nem online, akkor a szórakozóhely?

A szórakozóhelyeken a statisztikák szerint az ismerkedő férfiak 80%-a egyéjszakás kalandot keres. Ráadásul az egész egy igazi húsvásárra hasonlít, hiszen első körben kizárólag a külső az, ami számít, míg a valódi belső értékek háttérbe szorulnak. Lehetséges, hogy a jelölted a kelleténél többet ivott, így nem reális képet mutat majd magáról, és biztosan nem egy rendes kapcsolatban gondolkodik. Ha pedig Te ittál a kelleténél többet, lehet, hogy a másnap reggel lesz meglepőbb a kelleténél... 

Munkahely?

Házinyúlra nem lövünk! De azért ha muszáj, annyira kézenfekvő… A kollegiális viszonyból kialakuló szerelmi viszony számos kockázatot rejt magában, mégis buja szerelmi történetek milliói indulnak a munkahelyről.
Ráadásul sokszor új munkahelyet találni mégiscsak könnyebb, mint társat, ezért megfontolandó. 

Ha megvan a "hol", akkor már csak azt kell kitalálni "hogyan"?

A legnagyobb nehézséget az fogja jelenteni számodra, hogy nem mered saját magadat adni. Inkább egy rózsaszín cukormázba burkolod magadat és előadod, hogy mekkora nyuszifül vagy még akkor is, amikor teljesen más véleményen vagytok. Azt gondolom, hogy azok a párkereső fiúk és lányok tudnak jobban érvényesülni, akik az első perctől kezdve saját magukat adják. Hosszú távon úgysem lehet színészkedni, úgyhogy akármekkora is a kísértés, jobb, ha nem játszod meg magad.

Az elvárások ölik meg a kapcsolatokat

Kutatások bizonyítják, hogy a legtöbb párkapcsolat akkor fut ki és kezd bele a mélyrepülésbe, amikor a felek egy idő után már "kötelező elvárással" viseltetnek a másik irányába. Az elvárás mindig megfelelési kényszert és feszültséget okoz. Akkor miért várunk el a másiktól bármit is? Ennyire fontos az irányítás érzete? Ha valóban összeilletek, akkor nem lehetséges, hogy elvárások nélkül is minden működni fog, mert a másiknak az okoz örömet, ha neked jót tehet? Nem kijelentem, hanem kérdezem. Írd meg a véleményedet!

Nem ismerjük fel a boldogságot

Mindenkinek van egy elképzelése az ideális partnerről. Amit elképzelt, abba próbáljuk belepaszírozni a jelöltet. Ez a ruha vagy nagy lesz neki, vagy szűk vagy pont passzol. A gyakoribb, hogy elhitetjük magunkkal azt, ami nincs és csak sok szenvedés és idő után vagyunk hajlandóak beismerni, hogy ez nem fog működni. 

Külső vagy belső?

Nagyon nehéz kérdés, és viszonylag túlértékelt. Tényleg vagy a tökéletes külső, vagy a tökéletes belső a nyerő? A kémia mennyire fontos? Hajlamosak vagyunk a tökéletest kutatni, miközben nem vesszük észre, hogy kivel érezzük jól magunkat. Ha párt kell választani 2016-ban, akkor azt javaslom, azzal legyél, akivel szimplán jól érzed magad és akivel szinte bármit el tudsz képzelni. Egyaránt fontos a külső és a belső. De hülyeség kihegyezni ennyire, mivel a szerelmet még mindig nem értjük, hogyan működik.

Miért szeretünk bele valakibe és miért nem vagyunk képesek a szeretetnél többet adni a másiknak? A válasz valószínűleg a titokzatos kémia. Az pedig nem válogat. :) 

10 nem tuti LCL blog tipp, hogyan találjuk meg az igazit:

  1. Mindig legyél őszinte, de mégse add ki magad teljesen.
  2. Ne akarj többet mutatni, mint aki és ami vagy.
  3. Fogadd örömmel a másikat és ne vitázz feleslegesen.
  4. Próbálj meg úgy kapcsolatot építeni, hogy nincsenek elvárásaid.
  5. Ne mássz rá a másikra, adjál neki teret.
  6. Ha tetszik valaki, bátran vedd fel a kapcsolatot vele, merj kezdeményezni.
  7. Ne csodamondatokat keress, hanem szimplán beszélgessetek bármiről.
  8. Adj esélyt annak, akivel repül az idő és akivel simán el tudod képzelni a jövőt.
  9. Hidd el magadról, hogy tökéletes vagy. Valakinek pontosan te jössz be!
  10. Ne elégedj meg az átlagossal. Keresd a tüzet, ami lángra lobbantja a szíved.

Az igazi szerelem szerintem az, amikor öntudatlanul létrehoztok egy valóságtorzító mezőt, amibe belépve megszűnik az idő, csak egymásnak létezünk és minden más mellékes. Az igazi szerelem az, amikor annyira ráhangolódsz a másikra, hogy olvasni tudsz a gondolataiban és előbb mosolyodsz el, minthogy a másik elmondta volna, amire gondol.

És most megnézheted, mi hogyan csinálnánk!

S ha szeretnél mindig-mindig megnézni minket, akkor iratkozz fel a csatornánkra

 

 

Ha hasznos volt a videó és a cikk, akkor nyomj egy like-ot:

A bejegyzés trackback címe:

https://lightcitylife.blog.hu/api/trackback/id/tr288755188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

intézetis utcagyerek (törölt) 2016.05.29. 12:47:45

Használd a Tindert! Jobbra csúszka: megbasznám, balra csúszka: kuka.
Ha elgéggé ragadós a csaj maradj vele, amíg nem jön jobb, mert hát egyedül lenni milyen dolog már? Tiszta ciki, ultra gáz fúúú! Meg hát a facebookon is hogy néz már ki, hogy nincs kapcsolatod! Kellenek az álképek, a műbalhé - a mámorban úszó eufórikus "oh de szerelmesek vagyunk" pillanatok. Amikor a haverjaid mind házasosdit meg papás-mamásdit játszadoznak azonnal vedd el te is az első kéznél lévő csajt - nehogy már lemaradj erről is! Legjobb, ha a ragadós csaj van kéznél, amellett keresgélhetsz még jobbat, mehet a félrekúrogatás stb. de legalább a kűlvilág felé mutatott "fasza gyerek vagyok, nekem is bejött az élet, happy vagyok - meg minden lószart" kipipálhatod". Aztán pár év múlva jöhet a válás, mert hát - igaz örök hűséget esküdtetek magatoknak - valójában senki nem gondolja komolyan, hiszen az is csak egy bábszínház, hát akkor te miért gondoltad volna komolyan, nem igaz?! Aztán jöhet a következő turnus, kezdheted az egészet előről, de már rutinosabban, a lényeg, hogy mindig CSAK rövid távlatokban gondolkodj, mindig csak ideiglenes megoldásokra koncentrálj, a hosszútáv kit érdekel? Megtalálni a belső egyensúlyodat, megszeretni öngagadat hagyjuk már, ezek mind baromságok! Fő, hogy párkapcsolatban élj, és ezt vidd is véghez tűzön-vízen át, ha törik ha szakad NEKED kell egy társ mert egyedül egy szerencstlen balfasz fagy, egy lúzer, akit nem hogy mások nem szeretnek, de még csak te sem önmagadat! SOK SIKERT A VÁLÁSODHOZ!!! :)

Zsuzsi25 2016.05.29. 15:25:01

Az interneten levo pasik (Magyaro-on legalabbis) tobbsege a tarsadalom sopredeke. Teljesen alkalmatlan kapcsolatra. Ha pedig ezt finoman kozolni mered, (marmint, udvariasan elmondod, hogy nem egymast keresetiket) meg neki all feljebb.
A masik fele nos, es kalandot keres, amivel nincs is semmi baj, csak ezt illik elore kozolni.....sokan nem teszik.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.29. 16:49:49

@Zsuzsi25: és ugyan ez igaz a nőkre is. Nagy részük nem akar semmit, csak lájkokat, meg bókokat, röviden ego tuningolni. Van egy rakás hülye, aki egy szót nem tud helyesen leírni, nem hogy egy mondatot, és van egy csomó, aki az sem tudja mit akar. Beleegyezik a randiba, de aztán minden felvetésnél "ja akkor épp dolgom van, ez meg az", vagy egyszerűen eltűnik... És van egy nagy halmaz, akinek csak a filmsztár kinézetű és hasonló bankszámlával rendelkező férfi a jó.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.29. 17:38:19

"3. A férfiak 50%-a jóval kevesebb időt tölt a profilok böngészésével, mint a hölgyek"
ez pedig sima kamu. A társkeresőkre regisztráló nők 70% annyit tesz, hogy feltölt pár képet. 25% esetleg még ír is magáról valamit, de ennyi. A maradék 5% talán böngészik is, és keresgél.

zZz 2016.05.29. 17:43:47

@fidesz maszop dk egykutya: +1
A regisztrált nőknek (fene tudja, mennyi a kamu profil) csak töredéke tölti ki rendesen az adatlapját. Vagy nem is írnak bemutatkozást, vagy annyit írnak, hogy felesleges, írj, ha meg szeretnéd ismerni.

tnsnames.ora 2016.05.29. 18:09:29

"Semmit nem érnek a "párosító" alkalmazások, az algoritmusok továbbra sem helyettesítik az ösztöneinket"

Szó nincs arról (szerencsére), hogy a párosító alkalmazások "helyettesíteni akarják ösztöneinket", de még csak arról sem, hogy jól működnek ezek az alkalmazások (ugyanis nagyon nehéz interdiszciplináris feladat).
Összesen annyit céloznak csak meg, hogy a véletlen szerencséhez képest esélyt próbálnak növelni a megfelelő "vegyértékek" találkozásához. Lerövidíteni a felesleges és romboló kudarcok útját (ad absurdum egy-egy potenciálisan esetleg jó jelölt kidobásával is).

Én azt vélelmezem, hogy társadalmi szinten nemcsak a szerelmet nem értjük, hanem a jóval egyszerűbb online társkeresés műfaját sem, ezért is kíséri oly sok kudarc és negatív sztereotípia sz egészet.
süti beállítások módosítása